لیست مطالب

فناوری نانو، تولید علم و بهبود کیفیت زندگی جامعه

02 تیر 1401 - 08:04

نانوفناوری یکی از پرشتاب‌ترین فناوری های علمی پیشرفته امروز است و ایران رتبه چهارم این رشته را به لحاظ علمی در جهان به خود اختصاص داده است. نانوفناوری علم مهندسی و فناوری پردازش در مقیاس نانومتر و تولید اجزای مختلف، توسط کنترل اندازه و شکل است. مهندسی نانو فناوری- نانو مواد نقش اساسی در پیشرفت صنایع جدید و مختلف از جمله صنایع هسته‌ای، انرژی، تکنولوژی پزشکی، هوافضا، نظامی و غیره دارد. تربیت و آموزش نیروهای متخصص در زمینه نانوفناوری از الزامات کشور بوده و دانشجویان با کسب آموزش‌های لازم در علوم مختلف و همچنین شناخت جایگاه آنها در توسعه فناوری نانو  وارد عرصه پژوهش و تولید شده و نقش موثری در پاسخ گویی به رفاه اقتصادی، افزایش کیفیت زندگی و توسعه امنیت ملی ایفا خواهند نمود. نانوفناوری از قابلیت ایجاد جایگاه شغلی بالایی برخوردار بوده و اثرگذاری آن در بهبود کیفیت زندگی جامعه غیر قابل کتمان است.